Hollande cere la Moscova crearea unei mari coalitii impotriva Statul Islamic. Putin, dispus sa coopereze

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 22:30
961 citiri

Presedintele francez Francois Hollande a lansat joi un apel la crearea unei "mari coalitii" impotriva gruparii Statul Islamic, cu prilejul unei intrevederi la Moscova cu omologul sau rus Vladimir Putin, care s-a declarat gata sa coopereze in Siria.

"Trebuie sa cream aceasta mare coalitie impreuna pentru a lovi terorismul (...), pentru ca toate tarile sa actioneze impotriva terorismului si impotriva DAESH (acronimul SI in araba) ", a declarat Hollande la inceputul intalnirii sale cu Vladimir Putin.

Atentate teroriste la Paris Barack Obama, alaturi de Francois Hollande: Suntem cu totii francezi (Video)

"De aceea am venit la Moscova: pentru a stabili cum putem sa actionam si sa ne coordonam pentru a lovi acest grup terorist", a adaugat seful statului francez.

La randul sau, Vladimir Putin a afirmat ca este gata sa coopereze, adaugand ca o coalitie este "absolut necesara" si ca pozitiile Frantei si Rusiei coincid asupra necesitatii "de a ne uni eforturile in lupta impotriva ...citeste mai departe despre "Hollande cere la Moscova crearea unei mari coalitii impotriva Statul Islamic. Putin, dispus sa coopereze" pe Ziare.com

#Hollande Putin lupta ISIL , #Stiri International