Hollande: Atacul informatic masiv asupra campaniei lui Macron nu va ramane fara raspuns

Sambata, 06 Mai 2017, ora 20:43
1539 citiri

Presedintele francez Francois Hollande a dat asigurari, sambata, ca atacul informatic masiv asupra echipei de campanie a candidatului de centru Emmanuel Macron, in urma caruia au fost publicate documente interne chiar inainte de turul al doilea al alegerilor prezidentiale de duminica, nu va ramane "fara raspuns".

"Stiam ca existau aceste riscuri in timpul campaniei prezidentiale, pentru ca s-a intamplat si in alte parti. Nimic nu va ramane fara raspuns", a declarat el pentru AFP.

"Trebuie lasat sa se desfasoare anchetele", a adaugat el, la capatul unei vizite la un muzeu parizian, in compania Regelui Mohammed al VI-lea al Marocului.

Echipa de campanie a lui Emmanuel Macron a denuntat vineri seara un "atac informatic masiv si coordonat", dupa aparitia pe internet a unor informatii "interne" precum e-mailuri sau "documente contabile", spunand ca este vorba de o "operatiune de destabilizare" cu o zi inainte de turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

Comisia nationala de control privind campania prezidentiala, care s-a reunit sambata dimineata, a recomandat institutiilor media "sa dea dovada de responsabilitate si sa nu transmita aceste materiale, pentru a nu afecta sinceritatea scrutinului".

Conform ultimelor sondaje publicate vineri, inainte de incheierea campaniei oficiale, Emmanuel Macron este marele favorit, fiind cotat cu procente cuprinse intre 61,5% si 63% din voturi, comparativ cu 37%-38,5% pentru Marine Le Pen. ...citeste mai departe despre "Hollande: Atacul informatic masiv asupra campaniei lui Macron nu va ramane fara raspuns" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Macron atac informatic alegeri , #Stiri International