Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hellenic Exchanges - profit mai mic cu 11% in primele sase luni

Hellenic Exchanges - profit mai mic cu 11% in primele sase luni
Hellenic Exchanges, operatorul pietelor de capital si de contracte la termen din Atena, are o scadere cu 11% a profitului net din prima jumatate a anului. Astfel profitul Hellenic Exchanges a ajuns pana la 35,7 milioane euro (56,22 milioane dolari), pe fondul scaderii volumelor si a castigului din taxe, anunta Reuters. Hellenic Exchanges, operatorul pietelor de capital si de contracte la termen din Atena, are o scadere cu 11% a profitului net din prima jumatate a anului. Astfel profitul Hellenic Exchanges a ajuns pana la 35,7 milioane euro (56,22 milioane dolari), pe fondul scaderii volumelor si a castigului din taxe, relateaza Reuters.


Operatorul bursier a afirmat ca veniturile grupului s-au diminuat cu 12%, pana la 63,2 milioane euro."Scaderea castigurilor se datoreaza mai ales unei micsorari generale a tranzactiilor", potrivit unui comunicat al bursei.Valoarea medie zilnica a tranzactiilor din prima jumatate a lui 2008 a fost de 414 milioane euro, comparativ cu 440 milioane euro in perioada echivalenta de anul trecut.Hellenic Exchanges a raportat o scadere a veniturilor cu 13% pana la 14 milioane euro, ca urmare a tranzactionarii actiunilor, iar veniturile obtinute pe seama unor noi actiuni listate la bursa si a unor noi emisiuni de titluri au scazut cu 50%, raporat la primele sase luni din 2007, pana la 5,4 milioane euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 820 ori