Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Haos total la Twitter. Elon Musk a închis ”temporar” birourile de teama sabotajelor angajaților

Haos total la Twitter. Elon Musk a închis ”temporar” birourile de teama sabotajelor angajaților

Twitter şi-a închis temporar birourile după ce tot mai mulţi angajaţi au ales să plece în urma ultimatumului primit din partea lui Elon Musk, care le-a cerut să accepte să muncească mai intens şi cu program prelungit sau să părăsească compania în schimbul a trei salarii compensatorii.

Potrivit unor relatări ale presei americane, citate vineri, 18 noiembrie, de agenţia DPA, reţeaua de socializare şi-a închis birourile până luni, de teama că angajaţii nemulţumiţi ar putea sabota sistemele informatice ale companiei.

Sute dintre aceştia ar fi respins ultimatumul dat de Musk, conform surselor citate. Noul proprietar al reţelei de socializare le-a trimis miercuri angajaţilor un mail, publicat de mai multe mass-media, în care le transmite că pentru a crea Twitter 2.0 vor trebui ”să muncească multe ore la intensitate mare” şi numai aceia care vor dovedi o ”performanţă excepţională” vor trece proba rămânerii în companie.

Musk a ataşat acestui mail şi un formular pe care să-l completeze obligatoriu toţi cei care doresc să continue ca angajaţi ai Twitter. ”Cine nu îl va fi completat până joi (17 noiembrie) la ora 17:00 (22:00 GMT) va primi salariul pe trei luni”, i-a atenţionat el.

Dar numărul angajaţilor care au optat pentru plecarea din companie pare să-i fi surprins pe Musk şi pe cei din echipa sa. Prin urmare, miliardarul american a făcut un pas înapoi asupra insistenţei sale ca toată lumea să lucreze de la sediile companiei, după ce refuzul său faţă de telemuncă i-a nemulţumit pe mulţi dinte salariaţii Twitter care au supravieţuit primului val de concedieri efectuat imediat ce Musk a cumpărat compania la sfârşitul lunii octombrie.

În plus, într-un nou mail transmis angajaţilor, el şi-a îndulcit puţin tonul, menţionând în acesta că ”tot ce este necesar pentru aprobare (a rămânerii pe post - n. red.) este ca managerul tău să-şi asume responsabilitatea de a asigura că îţi aduci o contribuţie excelentă”. Elon Musk promite, de asemenea, reuniuni periodice ale managerilor cu angajaţii.

Plecarea multora dintre aceştia ridică semne de întrebare asupra capacităţii platformei de a rămâne online, având în vedere că printre cei care pleacă se numără şi personal însărcinat cu mentenanţa sistemelor, iar fără suficienţi ingineri remedierea unor deficienţe va fi mai greoaie. ...citeste mai departe despre "Haos total la Twitter. Elon Musk a închis ”temporar” birourile de teama sabotajelor angajaților" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 713 ori