Moneda virtuala Bitcoin, atacata din toate partile. Hackerii si reglementatorii, principalii inamici

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 17:31
2008 citiri
Moneda virtuala Bitcoin, atacata din toate partile. Hackerii si reglementatorii, principalii inamici

Bitcoin a fost lovita de mai multe atacuri venite din partea heckerilor, care au "transmis" linii de cod modificate in programele care sunt folosite pentru tranzactiile cu aceasta moneda virtuala. Ofensiva vine intr-un moment de cotitura pentru moneda virtuala, in care reglementatorii din mai multe tari si-au exprimat retinerile in privinta viitorului acestui instrument financiar.

Aceste atacuri sunt cauza problemelor cu care s-au confruntat cele doua "institutii" care fac tranzactii cu aceasta moneda, oprindu-se procesele, a anuntat Bitcoin Foundation, citata de Reuters.

"Acesta este un atac denial-of-service (DoS). Oricine este la originea lui, nu fura monede, insa opreste confirmarea tranzactiilor. Este important de stiut ca atacurile DoS nu afecteaza depozitele populatiei", a spus Jinyoung Lee Englund, purtatorul de cuvand al fundatiei.

Mai multi operatori au oprit tranzactiile

Eglund a adaugat ca o echipa de programatori lucreaza la remedierea acestei probleme, dar pana cand vor fi idepartate, unii utilizatori ai monedelor virtuale nu se vor putea folosi de ele.

"Vor fi afectati doar cei care au facut tranzactii multiple intr-o scurta perioada de timp", a mai spus Englund.

Marti, Bitstamp, din Slovenia, a devenit al doilea mare operator care a oprit tranzactionarea Bitcoin in ultimele zile, cauza fiind un atac denial-of-service.

Anterior, Mt Gox, cel mai cunoscut operator de pe aceasta piata, a oprit tranzactionarea pe termen nedefinit. Reactia traderilor a fost scaderea valorii Bitcoin, care a ajuns la minimul din ultimele doua luni.

Astfel, Bitcoin, care a inceput sa fie acceptat de tot mai multi in ultimele luni, a pierdut marti 6%, fiind cotata la 645 dolari la Bitstamp.

Noi mutari din partea autoritatilor de reglementare

In aceeasi zi, Canada a declarat ca va inaspri legislatia privind spalarea banilor si finantarea terorismului si va pastra un control mai dur asupra utilizarii monedei virtuale.

Intre timp, la Washington, Benjamin lawsky, chestorul de Departamentul de Servicii Financiare din New York, se asteapta sa fie adoptate noi norme pentru investitii si consum.

"Obiectivul nostru este de a asigura un mod adecvat de protectie a consumatorilor si pentru eradicarea spalarii banilor, fara a elimina inovatiile benefice", a spus Lawsky.

Luna trecuta, el a declarat ca autoritatea planuieste lansarea de reglementari privind tranzactionarea monedei virtuale, inclusiv "BitLicense", care ar putea face din New York primul stat american care reglementeaza moneda virtuala.

Sustinatorii Bitcoin au apreciat aceasta masura anuntata, mai ales ca alte monede virtuale nu sunt sustinute de autoritati.

"Principala problema pentru autoritatile de reglementare este cum vom structura aceste norme, mai ales ca fondurile organizatiilor implicate nu sunt denominate in dolari sau alte monede", a adaugat Lawsky.

Aceste reglementari sunt asteptate sa fie prezentate in pimavara sau vara, a spus acesta, adaugand ca autoritatea va cere parerea publicului.

El a precizat ca majoritatea monedelor virtuale au acte publice, care, impreuna cu reglementarile actuale, pot facilita controalele privind spalarea banilor.

Aceste remarci vin la doua zile dupa audierile privind regularizarea pietei monedelor virtuale. Printre cei audiati s-au numarat procurori federali si de stat, precum si persoane implicate, cum ar fi investitorii Cameron si Tyler Winklevoss.

#bitcoin atac, #probleme bitcoin, #tranzactii Bitcoin , #Stiri International