Guvernul spaniol confirma ca hackerii rusi au avut o influenta in criza din Catalonia

Sambata, 11 Noiembrie 2017, ora 21:34
791 citiri
Guvernul spaniol confirma ca hackerii rusi au avut o influenta in criza din Catalonia
Foto: Arhiva Ziare.com

Hackeri rusi si venezueleni au intervenit in criza catalana, au transmis, vineri, dupa sedinta de guvern purtatorul de cuvant al guvernului spaniol, Inigo Mendez de Vigo, si ministrul Apararii, Maria Dolores de Cospedal.

Acestia au precizat ca luni vor discuta acest aspect la Consiliul ministrilor de Externe din Uniunea Europeana, arata El Pais.

"Este o problema serioasa, in care democratia trebuie sa se confrunte cu provocarile tehnologiei", a spus Mendez de Vigo.

Oficialul spaniol crede ca Europa trebuie sa ia foarte in serios aceasta problema. Guvernul a confirmat ca multe dintre mesajele si actiunile hackerilor de pe retelele de socializare provin de pe teritoriul Rusiei.

"Folosesc corect teritoriul Rusiei. Asta nu inseamna ca este guvernul rus. Asa ca trebuie sa actionam cu precautie", a spus ministrul Apararii.

Hackerii din Rusia si Venezuela au publicat chiar si stiri false despre Spania si Catalonia.

Purtatorul de cuvant al Partidului Popular din Parlamentul European, Esteban Gonzalez Pons, a sustinut ca aceasta intervenie a hackerilor este menita sa destabilizeze Uniunea Europeana.

A.G. ...citeste mai departe despre "Guvernul spaniol confirma ca hackerii rusi au avut o influenta in criza din Catalonia" pe Ziare.com

#hackeri rusi criza catalana, #hackeri criza catalana , #Stiri International