Guvernul R. Moldova a retras ambasadorul din Rusia. Dodon condamna decizia: Provocati Moscova

Marti, 19 Decembrie 2017, ora 07:55
1301 citiri
Guvernul R. Moldova a retras ambasadorul din Rusia. Dodon condamna decizia: Provocati Moscova
Foto: Arhiva Facebook/Igor Dodon

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, un politician prorus, a condamnat vehement, luni seara, decizia Ministerului moldovean de Externe de chemare la consultari pe termen nedeterminat a ambasadorului din Rusia, Andrei Neguta.

Guvernul de la Chisinau a anuntat luni dupa-amiaza decizia de chemare la consultari pe termen nedeterminat a ambasadorului moldovean la Moscova, Andrei Neguta, invocand actiuni de "intimidare" ale Rusiei.

"In legatura cu cazurile de hartuire si intimidare de catre autoritatile Federatiei Ruse a persoanelor oficiale si oamenilor politici din Republica Moldova, intensificarea acestora in ultima perioada si lipsa unor reactii oficiale la demersurile repetate ale autoritatilor moldovenesti pe marginea acestor cazuri, Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene a decis chemarea la Chisinau pentru consultari a ambasadorului Andrei Neguta, pe o durata nedeterminata.

In cadrul discutiilor urmeaza a fi examinate caile pentru depasirea situatiei create, evitand pe viitor actiuni de natura sa submineze relatiile moldo-ruse pe care autoritatile moldovenesti si le doresc sa fie prietenesti, de incredere si respect reciproc", a transmis institutia printr-un comunicat.

Igor Dodon condamna vehement decizia

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a declarat "dezamagit" de hotararea Ministerului Afacerilor de Externe de retragere a ambasadorului din Rusia pentru consultari, informeaza Unimedia. Igor Dodon a subliniat ca Rusia este principalul partener strategic al Republicii Moldova, avertizand ca decizia Guvernului risca sa afecteze relatiile diplomatice.

"Am interpretat aceasta drept o alta provocare a Guvernului de a submina parteneriatul strategic dintre tarile noastre", a afirmat Igor Dodon, acuzand ca "eurounionistii din conducerea" Guvernului Republicii Moldova vor deteriora deliberat relatiile cu Rusia pentru a-si arata "loialitatea fata de Occident".

"Daca scopul acestei provocari este de a-mi intrerupe vizita in Rusia, nu va avea niciun efect: nu-mi voi schimba planurile si voi face o vizita in Rusia, oricum", a adaugat Dodon.

Liderul prorus urmeaza sa efectueze o vizita la Moscova pe 26 decembrie. ...citeste mai departe despre "Guvernul R. Moldova a retras ambasadorul din Rusia. Dodon condamna decizia: Provocati Moscova" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Igor Dodon Rusia vizita Craciun, #Moldova ambasador Rusia retras , #Stiri International