Guvernul grec e optimist - crede ca poate incheia un acord cu creditorii

Duminica, 31 Mai 2015, ora 15:16
1016 citiri
Guvernul grec e optimist - crede ca poate incheia un acord cu creditorii
Foto: Facebook/Alexis Tsipras

Guvernul Greciei are incredere ca poate incheia un acord cu creditorii si este dispus, in acest scop, sa amane o parte din programul anti-austeritate, a declarat sambata ministrul de Interne Nikos Voutsis.

Oficialii Greciei si creditorii institutionali din Uniunea Europeana si FMI negociaza de patru luni un acord referitor la reformele necesare, statul elen riscand sa intre in incapacitate de plata daca nu reuseste deblocarea programului de finantare de 240 de miliarde de euro, din care mai are de primit 7,2 miliarde de euro, transmite Reuters.

Grexit: Anuntul FMI - ce se intampla cu moneda europeana, daca Grecia iese din zona euro

Grecia trebuie sa plateasca FMI in luna iunie datorii scadente de 1,6 miliarde de euro, din care 312 milioane de euro pe 5 iunie. Actualul program de sustinere al Greciei se incheie pe 30 iunie.

"Credem ca putem si trebuie sa avem o solutie si un acord in aceasta saptamana. Unele parti ale programului nostru ar putea fi amanate cu sase luni sau ...citeste mai departe despre "Guvernul grec e optimist - crede ca poate incheia un acord cu creditorii" pe Ziare.com

#Grecia colaps, #Grecia imprumut, #Grecia faliment , #Stiri International