Guvernul Frantei a demisionat. Noul premier nu vrea Romania in Schengen

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 11:46
1722 citiri
Guvernul Frantei a demisionat. Noul premier nu vrea Romania in Schengen

Prim-ministrul Frantei, Jean-Marc Ayrault, a demisionat, luni, in urma rezultatului slab al socialistilor la alegerile locale.

In locul lui Ayrault, presedintele francez Francois Hollande l-a numit, luni seara, pe actualul ministru de Interne, Manuel Valls, potrivit BBC.

Socialistii lui Hollande au suferit o infrangere grea la alegerile locale, ai caror mari invingatori au fost conservatorii si partidul de extrema dreapta Frontul National.

In urma celui de-al doilea tur al alegerilor municipale din Franta, de duminica, socialistii au pierdut mai mult de 150 de primarii de orase de peste 9.000 de locuitori.

Valls il va inlocui astfel pe Ayrault, al carui cabinet a confirmat demisia, luni. Potrivit sondajelor de opinie, socialistul Valls, in varsta de 51 de ani, se bucura de popularitate inclusiv in randul electorilor de dreapta.

Noul premier francez, un opozant declarat al intrarii Romaniei in Schengen. Motivul: problema rromilor

Ministru de Interne al Frantei, Manuel ...citeste mai departe despre "Guvernul Frantei a demisionat - noul premier nu vrea Romania in Schengen si "mizeria Europei"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Jean Marc Ayrault demisionat, #premier Franta demisionat, #Manuel Valls premier Franta, #prim ministru francez demisonat, #demisie premier Franta, #demisie Ayrault, #demisie prim ministru Franta , #Stiri International