Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul francez reduce cheltuielile publice cu 45 de mld de euro

Guvernul francez reduce cheltuielile publice cu 45 de mld de euro

Guvernul francez a anuntat sambata un plan de diminuare a cheltuielilor publice cu 45 de miliarde de euro, pentru a putea reduce pana in 2013 deficitul public de la 8% cat este in prezent la 3% din Produsul Intern Brut, potrivit Newsin.

Frantei ii trebuie 100 de miliarde de euro pentru a putea indeplini acest obiectiv, a explicat premierul François Fillon in cursul unei reuniuni publice a partidului sau, UMP.

Guvernul s-a gandit ca aproape jumatate din aceasta suma sa fie economisita prin reduceri de cheltuieli, iar cealalta jumatate sa provina din cresterea incasarilor la buget.

In afara de reducerea cheltuielilor publice cu 45 de miliarde de euro, alte 5 miliarde de euro vor proveni din reducerea anumitor avantaje fiscale.

In ceea ce priveste cresterea veniturilor la buget, Fillon mizeaza pe recuperarea a 35 de miliarde, dupa criza, din pierderile conjuncturale de incasari, iar pe masura ce cresterea economica va reveni, vor incepe sa creasca din nou si incasarile.

Alte 15 miliarde de euro vor proveni din suspendarea masurilor luate pentru relansarea economiei.

Premierul a aratat ca 100.000 de functionari au ramas pe posturi din 2007. "Nu cunosc multe tari care sa fi facut un asemenea efort", a spus Fillon. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1102 ori
Citeste mai multe despreguvern francez cheltuieli publice