Guvernul de la Londra pregateste privatizarea Postei Regale britanice

Vineri, 10 Septembrie 2010, ora 17:51
861 citiri
Guvernul de la Londra pregateste privatizarea Postei Regale britanice

Guvernul de la Londra va incepe procedurile de privatizare a Postei Regale britanice prin introducerea in aceasta toamna a legislatiei necesare unei investitii private in actionariatul companiei, a anuntat secretarul de stat pentru Afaceri, Vince Cable, citat de cotidianul The Guardian si preliat de Mediafax.

Decizia se datoreaza unui raport care a evidentiat necesitatea unor "masuri urgente" pentru salvarea de la prabusire a Postei Regale.

Planurile executivului prevad ca o parte a companiei sa fie preluata de angajati.

Posta britanica se confrunta cu o combinatie de dificultati care poate fi fatala, inclusiv declinul volumului livrarilor, investitiile scazute si un deficit important la fondul de pensii, a adaugat Cable.

Sindicatele au reactionat cu furie la intentia guvernului.

"Privatizarea ar fi devastatoare pentru Posta si serviciile postale din intreaga tara. Serviciile universale au reprezentat un element cheie al Postei din Marea Britanie pentru 170 de ani, iar acum se vor afla in pericol pentru ca nu sunt profitabile", a afirmat secretarul general al Sindicatului Muncitorilor din Comunicatii, Billy Hayes.

Sistemul regal de mesagerie din Marea Britanie a fost deschis pentru prima data folosirii de catre persoane private in jurul anilor 1500, serviciile postale pentru populatie, intr-o forma apropiata celor actuale, fiind introduse la 1.635 de regele Charles I, care urmarea generarea de venituri fara controul Parlamentului britanic. 

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#guvern, # londra, # posta, # regala , #Stiri International