Guvernul Cataloniei va contesta la Curtea Constitutionala decizia Madridului de a-i lua toate atributiile

Marti, 24 Octombrie 2017, ora 17:57
963 citiri
Guvernul Cataloniei va contesta la Curtea Constitutionala decizia Madridului de a-i lua toate atributiile
Foto: Facebook/Govern de Catalunya

Guvernul Cataloniei va contesta la Curtea Constitutionala si la Curtea Suprema decizia premierului spaniol Mariano Rajoy de a inlatura din functie toti membrii executivului regional si de a organiza alegeri anticipate in termen de sase luni.

Practic, Guvernul catalan va contesta aplicarea Articolului 155 de catre guvernul central de la Madrid, a anuntat marti purtatorul de cuvant Jordi Turull.

"Vom raspunde intr-un mod foarte puternic. Vom epuiza toate variantele interne pentru a apela apoi la justitia internationala, daca este necesar", a spus Jordi Turull, citat de Associated Press.

Senatul Spaniei este asteptat sa aprobe, vineri, planul lui Rajoy, in urma caruia Executivul de la Barcelona va actiona strict in baza directivelor primite de la Guvernul de la Madrid. Formatiunea conservatoare Partidul Poporului, condusa de catre Mariano Rajoy, detine majoritatea in Senat.

Guvernul Rajoy a stabilit patru obiective in privinta Cataloniei: revenirea in legalitate, recuperarea starii de normalitate si coabitare in regiune, continuarea dezvoltarii economice si organizarea de alegeri regionale.

Seful executivului catalan, Carles Puigdemont, a anuntat ca va raspunde la actiunile guvernului central, care "incearca sa lichideze guvernarea autonoma si democratia", demersul fiind "cel mai grav atac la adresa institutiilor si cetatenilor din Catalonia de la dictatura militara a lui Francisco Franco".

Citeste cele mai recente informatii despre criza din Catalonia:

Reactii dure din Catalonia si proteste la Barcelona, dupa ce premierul Spaniei a anuntat ca preia controlul regiuniiMadridul il ameninta pe presedintele Cataloniei: Pana sambata nu va mai avea nicio putereAnonymous sustine Catalonia: Site-ul Curtii Constitutionale din Madrid a picat ...citeste mai departe despre "Guvernul Cataloniei va contesta la Curtea Constitutionala decizia Madridului de a-i lua toate atributiile" pe Ziare.com

#Guvern Catalonia Curtea Constitutionala , #Stiri International