Guvernul britanic vrea sa ignore votul pentru drepturile europenilor din UK. May vrea un Brexit total

Joi, 02 Martie 2017, ora 19:09
593 citiri
Guvernul britanic vrea sa ignore votul pentru drepturile europenilor din UK. May vrea un Brexit total
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul britanic Theresa May vrea ca legea privind "notificarea retragerii din UE" sa ramana intacta, a declarat joi purtatorul sau de cuvant, dupa ce Camera Lorzilor a votat un amendament care ii obliga pe guvernanti sa garanteze respectarea drepturilor cetatenilor europeni din Marea Britanie inainte ca premierul sa invoce articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, relateaza AFP.

Guvernul spera sa poata ignora votul Lorzilor, cand textul se va intoarce in Camera Comunelor, care a adoptat lunea trecuta legea fara niciun amendament.

"Premierul si-a exprimat clar intentia de a vedea textul adoptat fara amendamente", a subliniat purtatorul sau de cuvant.

Citeste mai multe despre:

Drepturile europenilor din Marea Britanie vor fi respectate dupa Brexit. Planul lui May, blocat in Camera LorzilorIn ciuda infrangerii din Camera Lorzilor, Theresa May merge mai departe cu declansarea Brexit

"Parlamentarii au votat deja acest text fara a-l amenda, in prima lectura, deci speram ca aceasta va fi din nou situatia", a adaugat el.

Premierul Theresa May a promis ca va invoca pana la finele lunii martie articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, prin care va declansa procesul formal de retragere a Marii Britanii din UE. De asemenea, primele negocieri ar putea sa inceapa abia in luna iunie, dupa informarea celorlalte 27 de tari membre ale UE. ...citeste mai departe despre "Guvernul britanic vrea sa ignore votul pentru drepturile europenilor din UK. May vrea un Brexit total" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Brexit amendamente Camera Lorzilor , #Stiri International