Guvernul britanic inaspreste reglementarile pentru bonusurile bancare

Miercuri, 18 Noiembrie 2009, ora 17:33
997 citiri
Guvernul britanic inaspreste reglementarile pentru bonusurile bancare

Guvernul britanic condus de premierul Gordon Brown a anuntat miercuri un proiect de inasprire a reglementarilor pentru primele bancare si pentru reducerea deficitul public, cu ocazia prezentarii programului legislativ, in cadrul discursului anual al reginei, relateaza AFP, citat de NewsIn.

"Guvernul meu va continua sa reformeze si sa consolideze sistemul de reglementare a industriei serviciilor financiare, pentru a proteja mai bine investitorii si contribuabilii.

Va fi, de asemenea, prezentata o legislatie ce va avea ca scop imbunatatirea guvernantei sectorului financiar si controlarea sistemului de acordare a primelor", a promis regina Marii Britanii, anuntand calendarul legislativ, potrivit traditiei anuale de la deschiderea oficiala a sesiunii parlamentare.

Premierul britanic a prezentat deja, in linii mari, un proiect de lege ce vizeaza oferirea de noi atributii pentru autoritatile financiare, pentru ca acestea sa poata sanctiona bancile care abuzeaza de prime.

Detaliile nu au fost inca fixate, insa autoritatea pentru piete financiare (FSA) ar putea avea dreptul de a cere bancilor sa renegocieze pachetele salariale considerate excesive si ar putea impune amenzi in caz de nerespectare a cerintelor.

Regina a mai anuntat un proiect de lege legat de "responsabilitatea bugetara", pentru a "oferi asigurari ca nivelul datoriei nationale are un ritm viabil".

"Va fi prezentata o legislatie pentru reducerea deficitului public la jumatate", a mai anuntat regina, fara sa ofere un calendar.

Potrvit presei, perioada va fi de patru ani.

Guvernul prevede ca deficitul public se va adanci la 12,4% din produsul intern brut (PIB) in acest an, din cauza costurilor mari ale pachetelor de salvare si ca urmare a scaderii veniturilor din impozite.

Marea Britanie este una dintre putinele tari europene care nu au iesit insa din recesiune. 

#guvern, # britanic, # reglementari, # bonusuri, # bancare , #Stiri International