Grecii se tem si nu vor sa iasa din zona euro - sondaj. Ministru european de Finante: "N-au incotro"

Duminica, 28 Iunie 2015, ora 14:51
1049 citiri
Grecii se tem si nu vor sa iasa din zona euro - sondaj. Ministru european de Finante: "N-au incotro"
Foto: Ziare.com

Grecii care au raspuns unor sondaje realizate in aceasta perioada critica pentru viitorul tarii in zona euro sustin ca nu vor ca tara lor sa renunte la moneda unica europeana.

Doua sondaje publicate duminica si realizate inainte de evenimentele si declaratiile premierului grec Alexis Tsipras de sambata, care a cerut un referendum, arata ca cei mai multi greci vor sa continue folosirea monedei euro si ar prefera un acord cu partenerii europeni ai Greciei decat o ruptura de acestia, relateaza agentia Associated Press.

Astfel, in sondajul Alco pentru ziarul Proto Thema, 57 la suta dintre respondenti considera ca Grecia ar trebui sa ajunga la un acord cu partenerii europeni, in timp ce 29 la suta ar dori o separare.

De asemenea, un sondaj al Kapa Research, pentru ziarul To Vima, releva ca 47,2 la suta dintre respondenti ar vota in favoarea unei noi si grele intelegeri cu creditorii Greciei, comparativ cu 33 la suta care ar fi impotriva si 18,4 la suta indecisi. Ambele sondaje au ...citeste mai departe despre "Grecii se tem si nu vor sa iasa din zona euro - sondaj. Ministru european de Finante: "N-au incotro"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia sondaj zona euro, #Grecia iesire zona euro , #Stiri International