Câți turiști ajung săptămânal în Grecia. Atena raportează creșteri uriașe în august chiar și fără clienții din Rusia sau Ucraina

Marti, 09 August 2022, ora 12:26
1115 citiri
Câți turiști ajung săptămânal în Grecia. Atena raportează creșteri uriașe în august chiar și fără clienții din Rusia sau Ucraina
Peste un milion de turiști pe săptămână sunt așteptați să ajungă în Grecia, în luna august FOTO Hepta

Autoritățile de la Atena au dat detalii statistice privitoare la cifrele sezonului turistic în curs. Ministrul Turismului se arată entuziasmat de succesul pe care țara sa îl are inclusiv printre turiștii americani.

Grecia va primi un milion de turiști în fiecare săptămână în această perioadă a verii, a declarat ministrul Turismului, Vassilis Kikilias.

În iulie, numărul turiștilor a depășit 900.000 pe săptămână, a spus el, și a adăugat că nimeni nu se poate îndoi de cursul excelent al turismului în Grecia până acum.

„În acest an, turismul s-a dovedit a fi industria grea a Greciei, care nu numai că este capabilă să susțină economia națională, ci și oferă sprijin substanțial în condiții foarte dificile, precum cele care, din păcate, sunt în întreaga lume”, a notat ministrul, potrivit

greekreporter.com

Grecia se află pe lista preferințelor de călătorie ale turiștilor francezi și israelieni în această vară, înregistrându-se inclusiv o creștere uluitoare a numărului de sosiri din SUA și Austria.

Comentând pierderile de pe piețele de turism din Rusia și Ucraina, ministrul Kikilias a subliniat principalele piețe turistice ale sezonului pentru 2022: „Grecia va fi destinația numărul unu pentru călătorii din Franța și Israel, și în top trei pentru călători din Germania și din țări scandinave”, a precizat ministrul.

În ceea ce privește sosirile din SUA, datele din luna iunie au arătat o creștere de 50% în comparație cu 2019, în timp ce a existat o creștere de 32% a sosirilor din Austria și o creștere de 24% din Israel.

Unul dintre cele mai mari pariuri ale turismului grecesc este extinderea sezonului turistic.

„Există dovezi, nu doar indicii, că sezonul turistic a fost deja prelungit”, a spus ministrul Turismului.

Un raport de la începutul verii, realizat de ForwardKeys pentru World Travel Market, a arătat că șase destinații turistice grecești s-au numărat printre primele zece în rezervările de călătorii din Europa pentru al treilea trimestru al anului 2022, din iulie până în septembrie.

În ultima săptămână din iulie, oficialii locali au confirmat că mai multe insule grecești aveau o capacitate maximă sau mare de rezervare.

În Ciclade, insulele Andros, Naxos și Santorini au fost complet rezervate pentru august, Ios și Sifnos fiind aproape la capacitate maximă ocupate. Samos, Chios și Limnos din nordul și est ...citeste mai departe despre "Câți turiști ajung săptămânal în Grecia. Atena raportează creșteri uriașe în august chiar și fără clienții din Rusia sau Ucraina" pe Ziare.com

#Grecia, #insule Grecia, #vacanta grecia, #turism Grecia , #Stiri International