Grecia solicita un nou plan de salvare. Care sunt tarile care ar plati?

Marti, 30 Iunie 2015, ora 19:22
1060 citiri
Grecia solicita un nou plan de salvare. Care sunt tarile care ar plati?
Foto: Ziare.com

Grecia a solicitat, marti, un nou program de salvare, de doi ani, de la Mecanismul European de Salvare (ESM). Acest mecanism financiar este fondul de urgenta al UE, destinat ajutorarii tarilor si bancilor aflate in dificultate.

Surpinzatoarea miscare a Greciei a readus in atentie ESM, fondul comun de salvare al statelor din zona euro, garantat de cele 19 state membre, scrie The Telegraph.

Principala sarcina a ESM este sa ajute statele membre care "trec prin sau sunt amenintate de dificultati de finantare". Este un fond permanent instituit sa inlocuiasca un fond anterior, creat ca reactie la criza financiara globala.

Miscare de ultim moment la Atena: Grecia cere un nou program de salvare pe doi ani

Cea mai recenta cerere de salvare adresata ESM a fost emisa de Cipru, in 2013. Tara a primit un fond de salvare de 9 miliarde de euro si un alt miliard de la FMI. In schimb, Cipru a semnat un acord de reformare a sistemului bancar si a economiei.

Grecia, numaratoarea inversa - ...citeste mai departe despre "Grecia solicita un nou plan de salvare. Care sunt tarile care ar plati?" pe Ziare.com

#Grecia plan nou salvare, #Grecia Mecanism European Stabilitate , #Stiri International