Grecia pe buza prapastiei: Pensionarii fac coada in fata bancilor inchise

Luni, 29 Iunie 2015, ora 11:52
1095 citiri

Grecii s-au trezit luni in prima zi de control al capitalului si, cu toate ca bancile si bacomatele au ramas inchise, pensionarii au facut cozi lungi la acestea.

Pensiile trebuiau sa fie platite luni, insa bancile si bancomatele au fost inchise pana la data de 7 iulie, cea mai noua masura impusa de Atena in conditiile in care negocierile cu creditorii internationali s-au prabusit si falimentul tarii este ingrijorator de aproape, scrie Associated Press.

Controlul capitalului prin inchiderea bancilor si bancomatelor a fost impus dupa ce, in weekend, grecii au incercat sa isi retraga in masa banii din banci. Fuga la banci a avut loc dupa ce premierul Alexis Tsipras a anuntat organizarea unui referendum pe tema propunerilor creditorilor privind reformele necesare pentru a debloca fondurile de urgenta.

Proteste in Grecia: Tsipras cere din nou prelungirea ajutorului si striga ca e "santajat"

Referendumul a fost programat duminica si Guvernul le-a cerut grecilor sa voteze ...citeste mai departe despre "Grecia pe buza prapastiei: Pensionarii fac coada in fata bancilor inchise" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#grecia banci inchise, #Grecia pensionari cozi banci inchise , #Stiri International