Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grecia intră oficial în zona roșie de risc epidemiologic. De când încep să fie aplicate noile măsuri de carantinare pentru români

Grecia intră oficial în zona roșie de risc epidemiologic. De când încep să fie aplicate noile măsuri de carantinare pentru români

Grecia a trecut de astăzi, 29 iulie, de pragul de infectare de 3 la mie, si intră oficial în lista roșie pentru care sunt scutite de carantină la sosirea în România doar persoanele imunizate anti-Covid și cele care au trecut prin boală, potrivit noilor date publicate de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat tot astăzi,  29 iulie 2021, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Lista aprobată azi intră în vigoare de la 1 august 2021.

Decizia ca lista să intre în vigoare la această dată a fost luată pentru a nu afecta cetățenii români care se întorc în țară în acest sfârșit de săptămână.

Principalele modificări survenite sunt:

-în zona roșie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite;

-în zona galbenă au intrat:

•din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Suriname și Insulele Feroe;

•din zona verde, în urma creșterii incidenței: Franța, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba și Sint Marteen;

-în zona verde au intrat: Oman, Paraguay și Uruguay.

Vă reamintim că persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate.

De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptați automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 și 16 ani sunt exceptați dacă prezintă la intrarea în țară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Pentru zona roșie se impune carantină de 14 zile pentru persoanele care sosesc în România, excepțiile fiind:

- persoanele vaccinate anti-COVID cu schemă completă de cel puțin 10 zile,

- persoanele care au fost infectate cu coronavirus în ultimele 180 de zile și nu mai devreme de ultimele 14 zile

- copiii până la vârsta de 3 ani, iar cei de 3-16 ani cu prezentarea unui test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore. ...citeste mai departe despre "Grecia intră oficial în zona roșie de risc epidemiologic. De când încep să fie aplicate noile măsuri de carantinare pentru români" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 302 ori
Citeste mai multe despreGrecia zona rosie 1 august