Grecia, impinsa de FMI intr-o noua criza? Stenogramele care i-au infuriat pe oficialii de la Atena

Duminica, 03 Aprilie 2016, ora 08:38
1568 citiri
Grecia, impinsa de FMI intr-o noua criza? Stenogramele care i-au infuriat pe oficialii de la Atena
Foto: Facebook Alexis Tsipras

Grecia a cerut sambata FMI "explicatii" dupa publicarea de catre Wikileaks a unui document asupra negocierilor dintre Atena si creditorii ei, in care reprezentantii Fondului evoca un posibil default al tarii, relateaza AFP.

"Guvernul grec cere explicatii FMI pentru a sti daca... un default al Greciei, cu putin timp inaintea referendumului (asupra mentinerii Marii Britanii in Uniunea Europeana - n.n.), este pozitia oficiala a Fondului", a declarat purtatoarea de cuvant a guvernului Olga Gherovassili intr-un comunicat.

La scurt timp dupa aceea, biroul prim-ministrului Alexis Tsipras a anuntat ca el va evoca aceasta problema cu sefa FMI si liderii europeni.

"Prim-ministrul va trimite imediat o scrisoare oficiala Christinei Lagarde (sefa FMI - n.n.) cu privire la acest subiect", a declarat biroul lui Tsipras.

"Noi nu comentam asupra unor scurgeri (de informatii) sau presupuse rapoarte legate de discutii interne", a reactionat la randul sau FMI intr-un comunicat.

"Am indicat ...citeste mai departe despre "Grecia, impinsa de FMI intr-o noua criza? Stenogramele care i-au infuriat pe oficialii de la Atena" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#stenograme FMI Grecia criza, #Wikileaks stenograme Grecia FMI , #Stiri International