Grecia a reluat cursele aeriene spre Macedonia dupa o pauza de 12 ani

Vineri, 02 Noiembrie 2018, ora 08:05
1129 citiri
Grecia a reluat cursele aeriene spre Macedonia dupa o pauza de 12 ani
Foto: Arhiva Ziare.com

Grecia a reluat, joi, cursele aeriene catre Macedonia, in urma unui acord intre cele doua tari, care pune capat unei dispute diplomatice privind denumirea fostei republici iugoslave.

Primul zbor a decolat de la Atena la ora locala 18:40 (coincide cu ora Romaniei), urmand sa aterizeze la Skopje, conform BBC.

Vicepremierul macedonian Bujar Osmani, care a efectuat o vizita in Grecia, s-a aflat la bordul cursei de joi.

Premierul Macedoniei, Zoran Zaev, a anuntat in luna iunie ajungerea la un acord cu Grecia privind numele tarii sale, care se va numi "Republica Macedonia de Nord".

Aderarea Macedoniei la UE si NATO a fost blocata pana recent de Grecia, care a refuzat sa accepte numele tarii, considerand ca reprezinta o revendicare teritoriala pentru una din regiunile sale nordice, care poarta acelasi nume.

Alexis Tsipras saluta ''o zi istorica'', dupa votul dat in Parlamentul macedonean pentru schimbarea denumirii tariiVladimir Putin, deranjat de acordul dintre Grecia si Macedonia. Moscova nu vrea sa-si piarda influenta in Balcani ...citeste mai departe despre "Grecia a reluat cursele aeriene spre Macedonia dupa o pauza de 12 ani" pe Ziare.com

#Grecia curse Macedonia, #curse avion Grecia Macedonia , #Stiri International