Grecia a preluat presedintia UE - Ce provocari interne si externe are de infruntat

Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 22:05
1289 citiri
Grecia a preluat presedintia UE - Ce provocari interne si externe are de infruntat
Foto: Arhiva

Grecia a preluat miercuri presedintia semestriala a UE, o provocare in plina epurare economica si pe fondul alegerilor europene din mai, care risca sa serveasca drept defulare in toata Uniunea Europeana, dupa sase ani de criza.

"Nu cred ca aceasta presedintie poate fi la fel de calma ca celalalte", a apreciat Zsolt Darvas, economist la institutul Bruegel, la Bruxelles. "Va fi foarte dificil pentru Grecia, din cauza propriilor probleme (...) si a presiunii exercitate asupra calendarului de alegerile pentru Parlamentul European", anticipeaza el.

Euroscepticii din toate taberele, impulsionati de problemele sociale provocate de criza, ar urma sa inregistreze progrese la alegerile prevazute pentru 22 si 25 mai in UE.

Astfel, un sondaj IFOP plasa, in octombrie, FN pe primul loc in intentiile de vot in Franta.

In Grecia, Syriza, partidul stangii radicale care vrea sa obtina din partea creditorilor tarii (BCE, UE si FMI) o "reducere semnificativa" a datoriei tarii - cu riscul de a ...citeste mai departe despre "Grecia a preluat presedintia UE - Ce provocari interne si externe are de infruntat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia presedintie UE, #alegeri Grecia 2014, #alegeri europarlamentare 2014 , #Stiri International