Gorbaciov: Extinderea NATO spre Est a distrus structura securitatii in Europa

Luni, 12 Ianuarie 2015, ora 08:37
1370 citiri
Gorbaciov: Extinderea NATO spre Est a distrus structura securitatii in Europa
Foto: Ria Novosti

Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov considera ca extinderea frontierelor NATO spre Est a destabilizat securitatea in Europa.

"Extinderea blocului (nord-atlantic) spre Rasarit a distrus structura securitatii europene, stipulata in Actul final de la Helsinki din 1975. Aceasta este o intoarcere cu 180 de grade de la Charta de la Paris din 1990, care a pus capat razboiului rece", a declarat primul si ultimul presedinte al URSS, intr-un interviu acordat la sfarsitul saptamanii trecute publicatiei Der Spiegel, citata de TASS.

Gorbaciov avertizeaza cu privire la pericolul unui razboi nuclear

El constata o "pierdere catastrofala a increderii" in relatiile dintre Rusia si Occident. "In cazul in care, in actualele conditii tensionate, cineva isi va pierde cumpatul, nu vom supravietui in anii urmatori", a avertizat Gorbaciov.

Intrebat daca un razboi de amploare ar putea izbucni din nou in Europa, fostul lider sovietic a raspuns:'Nici prin cap nu ar trebui sa ne treaca asa ceva. Un ...citeste mai departe despre "Gorbaciov: Extinderea NATO spre Est a distrus structura securitatii in Europa" pe Ziare.com

#Mihail Gorbaciov NATO Ue, #Mihail Gorbaciov structura Europa , #Stiri International