Gluma nesarata a rusilor, de 1 aprilie: Daca vreti sa ne implicam in alegerile din tara voastra, apasati tasta 3

Sambata, 01 Aprilie 2017, ora 22:49
728 citiri
Gluma nesarata a rusilor, de 1 aprilie: Daca vreti sa ne implicam in alegerile din tara voastra, apasati tasta 3
Foto: pixabay.com (Arhiva)

Ministerul rus de Externe a publicat, sambata, 1 aprilie, pe pagina oficiala de Facebook, un mesaj audio similar celor de raspuns automat inregistrate pe robotul telefonic, potrivit caruia apelantul putea sa solicite un... hacker sau implicarea in alegerile dintr-o alta tara folosind tastele 1, 2 sau 3.

Mesajul audio a fost postat printre alte comentarii extrem de serioase si legitime, ceea ce a produs o usoara confuzie, relateaza USA Today.

"Daca doriti sa aranjati un apel de la un diplomat rus catre opozantul dvs. politic, apasati tasta 1. Daca vreti sa folositi serviciile unui hacker rus, apasati tasta 2, iar daca solicitati o interventie in alegeri, tastati 3", se poate auzi in mesajul audio respectiv.

Министерство иностранных дел России разработало пилотную аудиозапись автоответчика для российских дипломатических миссий за рубежом pic.twitter.com/eLl8Jgcgzt- МИД России 🇷🇺 (@MID_RF) April 1, 2017

Gluma s-a dorit a fi o ironie la adresa celor care sustin ca Rusia s-a implicat in alegerile prezidentiale din Statele Unite, castigate de Donald Trump.

Ancheta privind amestecul Moscovei in alegerile din SUA: O banca rusa admite ca a existat o intalnire cu ginerele lui TrumpMichael Flynn vrea imunitate. In caz contrar, nu va raspunde intrebarilor privind implicarea Rusiei in alegeri

Jurnalistii de la Associated Press au vrut sa se asigure ca totul a fost o gluma, asa ca au cerut confirmarea oficiala. Un ofiter de la biroul de presa al Ministerului rus de Externe a raspuns conform asteptarilor.

In replica, purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, i-a ironizat pe jurnalistii de la AP, tot intr-o postare pe Facebook.

"Regret ca le-am stricat sarbatoarea celor de la Associated Press. Probabil, intentionau sa sarbatoreasca", a scris Zaharova pe contul sau Facebook, conform Sputnik.md. ...citeste mai departe despre "Gluma nesarata a rusilor, de 1 aprilie: Daca vreti sa ne implicam in alegerile din tara voastra, apasati tasta 3" pe Ziare.com

#gluma Rusia mesaj audio taste , #Stiri International