Ginerele lui Trump nu mai are acces la informatiile strict secrete de la Casa Alba

Miercuri, 28 Februarie 2018, ora 09:56
880 citiri
Ginerele lui Trump nu mai are acces la informatiile strict secrete de la Casa Alba
Foto: Arhiva Facebook/ Ivanka Trump

Certificatul de securitate al lui Jared Kushner, ginerele si consilierul lui Donald Trump, a fost retrogradat cu un nivel, astfel incat Kushner nu va mai putea citi rapoartele de securitate nationala primite de presedintele american.

Kushner a fost anuntat de modificare, dar si alti consilieri de la Casa Alba, printr-un memo, vineri, scrie The Guardian.

Inainte, ei aveau acces la informatii clasificate precum si la unele dintre cel mai bine pastrate secrete ale statului.

Presedintele poate divulga informatiile clasificate oricui considera ca este potrivit, asa ca Jared Kushner ar putea avea, totusi, acces in continuare la informatiile strict secret.

Conform Washington Post, unul dintre motivele pentru care acreditarea de securitate a lui Kushner a fost retrogadata reprezinta relatiile lui apropiate cu numerosi oficiali straini. Oficiali din patru tari - Emiratele Arabe Unite, China, Israel si Mexic - ar fi discutat despre felul in care poate fi manipulat Kushner din cauza datoriilor sale, precum si a lipsei de experienta.

Miscarea vine dupa ce Casa Alba inca simte consecintele controversei din jurul lui Rob Porter, fost membru din staff-ul lui Trump, care a fost nevoit sa demisioneze dupa ce a fost acuzat de violenta domestica de doua dintre fostele sale sotii.

Casa Alba s-a aratat socata de acuzatiile aduse lui Porter.

In timpul scandalului, s-a descoperit ca Porter s-a ocupat si de documente clasificate timp de un an, desi nu avea o acreditare de securitate permanenta.

Donald Trump, dupa ce doi consilieri au fost acuzati de violenta domestica: Simple speculatii pot distruge vieti

Acreditarea de securitate a lui Kushner a fost controversata de la bun inceput dupa ce s-a descoperit ca a ascuns mai multe bunuri financiare si numeroase contacte cu lideri si oficiali straini atunci cand a completat documentele pentru a obtine acreditarea. Printre lucrurile care nu au fost mentionate de Kushner se numara si o intalnire cu ambasadorul rus la acea vreme, Sergey Kislyak, in decembrie 2016.

Ginerele lui Trump, la discutii cu anchetatorii care investigheaza implicarea Rusiei in alegeriGinerele lui Donald Trump este anchetat de FBI cu privire la amestecul Rusiei in alegerile din SUAAncheta privind amestecul Moscovei in alegerile din SUA: O banca rusa admite ca a existat o intalnire cu ginerele lui TrumpWashington Post: Ginerele lui Trump a vrut sa stabileasca un canal secret de comunicare cu Moscova ...citeste mai departe despre "Ginerele lui Trump nu mai are acces la informatiile strict secrete de la Casa Alba" pe Ziare.com

#Kushner acces interzis informatii secrete , #Stiri International