Nemtii il considera pe Trump o problema mai serioasa decat Rusia sau Coreea de Nord

Marti, 05 Decembrie 2017, ora 10:17
1240 citiri
Nemtii il considera pe Trump o problema mai serioasa decat Rusia sau Coreea de Nord
Foto: Facebook/ President Donald J Trump

Germanii sunt de parere ca presedintele american Donald Trump reprezinta o problema mai serioasa pentru politica externa a Berlinului decat liderii autoritari din Coreea de Nord, Rusia ori Turcia.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Fundatia Koerber, citat de agentia Reuters, in fruntea listei privind provocarile la adresa politicii externe a Berlinului s-au clasat refugiatii.

26% din respondenti s-au declarat ingrijorati in legatura cu capacitatea Germaniei de a face fata fluxului de azilanti.

Relatiile dintre Administratia SUA, condusa de Donald Trump, si Germania au ocupat locul al doilea in topul preocuparilor, cu 19% dintre respondenti fiind de parere ca acestea reprezinta o provocare majora, in timp ce relatiile cu Turcia au fost indicate de 17% dintre participantii la sondaj, criza nord-coreeana de 10%, iar relatiile cu Rusia de 8%.

De la preluarea puterii, Donald Trump a ingrijorat opinia publica din Germania prin retragerea SUA din Pactul climatic de la Paris, refuzul de a certifica acordul nuclear cu Iranul, criticarea surplusului comercial german si cererile de sporire a contributiilor financiare catre NATO.

Citeste mai departe despre "Germanii il considera pe Trump o problema mai serioasa decat Rusia sau Coreea de Nord" pe Ziare.com.

#Germania sondaj Donald Trump, #opinii germani Rusia Coreea, #sondaj opinie Germania Trump , #Stiri International