Germania va cumpara din Israel drone de lupta de un miliard de dolari

Luni, 09 Aprilie 2018, ora 21:37
1596 citiri
Germania va cumpara din Israel drone de lupta de un miliard de dolari
Foto: IDF

Germania a reluat negocierile cu Israelul in vederea semnarii unui contract de 1 miliard de dolari prin care partea germana ar urma sa cumpere in leasing drone de lupta de la Industria Aerospatiala Israeliana.

Discutiile fusesera blocate in parlamentul german timp de mai multe luni, dupa ce in vara Partidul Social Democrat, aflat la acea vreme in opozitie, s-a opus intelegerii, scrie Haaretz.

Dupa alegerile din Germania, social-democratii s-au alaturat coalitiei conduse de cancelarul Angela Merkel, una dintre dintre conditiile acordului fiind aprobarea contractului cu Israelul.

Acum, avand in vedere si prezenta trupelor germane in zone fierbinti din Orientul Mijlociu, armata asteapta ca ministrul Apararii, Ursula von der Leyen, sa ceara Bundestagului fondurile necesare pentru achizitionarea dronelor.

Pentru inceput nemtii vor cumpara drone Heron-TP fara armament, pentru misiuni de supraveghere, urmand sa decida ulterior daca le inarmeaza. Aparatele de zbor vor stationa la o baza din Israel si vor fi operate prin intermediul companiei Airbus.

Citeste mai departe despre "Germania va cumpara din Israel drone de lupta de un miliard de dolari. A fost conditie pentru formarea guvernului" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Germania Israel contract drone, #Germania drone lupta, #Israel drone militare , #Stiri International