Germania si Turcia, la cutite: Nemtii si-ar putea scoate avioanele militare din baza NATO

Joi, 25 August 2016, ora 09:01
1660 citiri
Germania si Turcia, la cutite: Nemtii si-ar putea scoate avioanele militare din baza NATO
Foto: Arhiva Ziare.com

Armata germana se pregateste pentru posibila retragere a 6 avioane militare de recunoastere Tornado de la baza aeriana Incirlik, din Turcia, pentru ca Ankara nu le permite parlamentarilor germani sa viziteze centrul.

Potrivit Der Spiegel, Budeswehr (armata germana) analizeaza in prezent daca poate muta in Iordania sau Cipru avioanele, inclusiv pe cele de realimentare, care sustin raidurile aeriene ale coalitiei conduse de Statele Unite vizand tinte ale organizatiei teroriste Stat Islamic.

Surse militare citate sub acoperirea anonimatului afirma ca o astfel de masura ar intrerupe zborurile de recunoastere timp ce cel putin doua luni.

Ministerul german al Apararii a refuzat sa ofere detalii despre plan. "Ne-ar placea sa continuam misiunile din Turcia, dar exista alternative la baza de la Incirlik", a spus un purtator de cuvant al ministerului.

Social-democratii, parteneri minoritari ai cancelarului Angela Merkel in guvernul de coalitie, insista in prezent pentru... citeste mai departe despre "Germania si Turcia, la cutite: Nemtii si-ar putea scoate avioanele militare din baza NATO" pe Ziare.com

#Germania retrage avione Turcia, #tensiuni Germania Turcia armeni , #Stiri International