Germania si Lituania, acord de cooperare militara

Marti, 30 Iunie 2020, ora 23:24
616 citiri
Germania si Lituania, acord de cooperare militara
Foto: Pixabay

Germania si Lituania au semnat marti, 30 iunie 2020, la Vilnius, un acord de cooperare militara care formeaza baza juridica pentru ca soldatii din fiecare dintre aceste doua tari aliate in cadrul NATO sa poata stationa pe teritoriul celeilalte, a anuntat Ministerul Apararii lituanian, potrivit dpa, citat de AgerPres

Acordul, semnat de viceministrul apararii lituanian Vytautas Umbrasas si de ambasadorul Germaniei la Vilnius, Matthias Sonn, se adauga statutului existent al fortelor NATO.

"Germania este cel mai important aliat si sustinator al stabilitatii si al securitatii europene", a declarat Umbrasas.

Initiativa pentru semnarea acestui acord a venit din partea Germaniei. Lituania a mai incheiat pana acum un acord similar cu SUA.

Ca parte a protectiei sporite pentru flancul estic al NATO, Bundeswehr-ul (armata germana) conduce un batalion al Aliantei Nord-Atlantice in Lituania.

Germania este vazuta ca un partener esential in modernizarea armatei lituaniene, care foloseste echipament si sisteme de armament germane. ...citeste mai departe despre "Germania si Lituania, acord de cooperare militara" pe Ziare.com

#Germania, #Lituania, #acord, #Militari, #armament, #armata , #Stiri International