Germania, divizata in criza refugiatilor: Cum raspunde guvernul dupa ce a fost amenintat cu plangeri penale

Duminica, 11 Octombrie 2015, ora 17:33
831 citiri
Germania, divizata in criza refugiatilor: Cum raspunde guvernul dupa ce a fost amenintat cu plangeri penale
Foto: Captura Youtube/N24 netzreporterin - Antje Lorenz

Vicecancelarul german, Sigmar Gabriel, in acelasi timp ministru al Economiei si lider al Partidului Social-Democrat (SPD), i-a acuzat duminica pe conservatorii din Uniunea Crestin-Democrata (CDU) si pe cei din ramura bavareza a acesteia, Uniunea Crestin-Sociala (CSU), ca sunt neputincioase in fata crizei refugiatilor si ca, prin pozitiile contradictorii exprimate, practica un joc dublu la acest capitol.

Potrivit lui Sigmar Gabriel, CDU si CSU oscileaza intre mesajul cancelarului Angela Merkel, ce sustine ca Germania poate face fata actualului aflux de imigranti extracomunitari, si solicitarea de inchidere a frontierelor pentru acestia, exprimata de liderul CSU, Horst Seehofer.

"Cert este ca ambele raspunsuri exprima de fapt neputinta", a apreciat liderul social-democrat in timpul congresului partidului sau, desfasurat la Mainz. Prin urmare, el a cerut ca SPD sa nu intre in acest "joc dublu" al conservatorilor si sa propuna in schimb retete pentru integrarea imigrantilor, ...citeste mai departe despre "Germania, divizata in criza refugiatilor: Cum raspunde guvernul dupa ce a fost amenintat cu plangeri penale" pe Ziare.com

#Germania criza refugiati Guvern , #Stiri International