Germania critica noua strategie nucleara a SUA: Trimite un semnal gresit si poate genera o cursa a inarmarii

Duminica, 04 Februarie 2018, ora 19:00
945 citiri

Ministrul de externe german, Sigmar Gabriel, a apreciat duminica ca revizuirea strategiei nucleare a SUA, care mizeaza pe innoirea arsenalului fara a-l extinde, dovedeste ca "o noua cursa a inarmarii s-a declansat deja" si a pledat pentru noi initiative de control.

"Acordurile privind controlul armamentului existent trebuie respectate cu strictete. In loc de noi sisteme de armament avem nevoie de noi initiative de dezarmare", a explicat Gabriel intr-un comunicat.

In opinia sa, la fel ca in timpul Razboiului Rece, Europa este "in mod special amenintata" si din acest motiv trebuie sa fie vectorul identificarii de noi initiative in favoarea unui control mai strict al armelor si a dezarmarii.

Cu toate ca autoritatile americane au insistat vineri, la prezentarea noii doctrine nucleare, ca scopul este consolidarea si innoirea arsenalului fara suplimentarea numarului de ogive nucleare, Gabriel a avertizat ca dezvoltarea de noi arme "trimite un semnal gresit si poate genera o cursa a inarmarii".

Citeste mai departe despre "Germania critica noua strategie nucleara a SUA: Trimite un semnal gresit si poate genera o cursa a inarmarii" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#strategie nucleara SUA, #inarmare nucleara SUA , #Stiri International