Georgia testeaza primul sau avion fara pilot

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 15:14
1893 citiri
Georgia testeaza primul sau avion fara pilot

Presedintele georgian Mihail Saakasvili si-a anuntat la inceputul acestei saptamani intentia de a asista la testarea primului avion fara pilot de conceptie georgiana, marti, potrivit agentiei News Georgia.

"Voi testa marti avionul nostru fara pilot dotat cu tehnologie de varf", a declarat Saakasvili in cursul unei ceremonii de decorare a 25 de militari si patru oficiali civili din cadrul Ministerului Apararii, pentru crearea de materiale militare, relateaza RIA Novosti in pagina electronica.

In februarie 2011, Osetia de Sud, o fosta regiune georgiana care s-a autoproclamat republica si a fost recunoscuta in 2008 de catre Rusia si unele tari din America Latina si Pacific, a anuntat ca Georgia si-a intensificat activitatile de recunoastere la nivelul frontierei. Locuitorii acestei teritoriu au inregistrat survolari ale spatiului aerian de catre avioane fara pilot georgiene.

Ministrul Apararii din Ostetia de Sud Valeri Iahnovet declara in 2010 ca Georgia utilizeaza avioane fara pilot israeliene.

Moscova a recunoscut independenta Osetiei de Sud si Abhaziei, o alta fosta regiune georgiana care si-a proclamat autonomia in august 2008, in urma unui razboi intre Georgia si Rusia. Tbilisi a replicat rupand relatiile diplomatice cu Moscova si denuntand ocuparea celor doua regiuni, iar pe 6 aprilie s-a retras din cadrul unui tratat cu privire la spatiul aerian.

#avion fara pilot Georgia, #teste avion fara polit Georgia, #avion georgian fara pilot , #Stiri International