George Soros: Dezintegrarea UE este ireversibila

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 10:40
986 citiri
George Soros: Dezintegrarea UE este ireversibila
Foto: georgesoros.com

Investitorul miliardar George Soros a declarat sambata ca votul Marii Britanii pentru a parasi Uniunea Europeana face "dezintegrarea UE practic ireversibila" si a chemat la o reconstructie aprofundata a Uniunii Europene pentru a o salva, informeaza Reuters.

Soros, care a avertizat inaintea referendumului de joi asupra unui colaps financiar in cazul in care Marea Britanie voteaza sa paraseasca UE, a declarat de asemenea ca efectele deciziei probabil vor afecta Marea Britanie.

"Marea Britanie in cele din urma ar putea sau nu fi relativ mai bine decat alte tari prin iesirea din UE, dar economia si oamenii ei vor suferi in mod semnificativ pe termen scurt si mediu", a scris el intr-un comentariu pe site-ul Project Syndicate.

Soros a realizat profituri uriase in 1992 cand a pariat contra lirei britanice retrasa din mecanismul European Exchange Rate Mechanism (ERM), aminteste Reuters.

El a avertizat cu privire la un colaps similar la inceputul acestei saptamani, inainte de vot, ...citeste mai departe despre "George Soros: Dezintegrarea UE este ireversibila" pe Ziare.com

#Soros avertisment Brexit, #Soros prognoza Brexit , #Stiri International