George Bush va semna miercuri planul de stimulare a economiei SUA, in valoare de 152 miliarde dolari

Luni, 11 Februarie 2008, ora 10:57
963 citiri
George Bush va semna miercuri planul de stimulare a economiei SUA, in valoare de 152 miliarde dolari

Presedintele american, George W.Bush, a anuntat ca va semna, miercuri, un plan de stimulare a economiei din SUA, ce se ridica la 152 miliarde dolari, menit a evita recesiunea celei mai mari economii din lume, informeaza Reuters.George Bush a precizat ca nu crede ca economia SUA se afla in prag de recesiune, in ciuda prabusirii pietei imobiliarelor si extinderii crizei creditelor.

"Voi aproba miercuri acest plan de stimulare economica", a declarat Bush intr-un interviu pentru Fox News.

Intrebat daca va lua masuri suplimentare in cazul in care economia continua sa fie afectata, Bush a afirmat: "Trebuie sa fim atenti cum evolueaza lucrurile".

Stabilizarea situatiei economice din SUA a devenit un factor cheie in campania pentru alegerile prezidentiale, atat in tabara republicanilor cat si in tabara democratilor.

Potrivit guvernului SUA, cresterea economica in SUA s-a redus la 0,6% in trimestrul al patrulea din 2007, dupa o crestere de 4,9% in al treilea trimestru.

Ministri de finante ai grupului celor mai industrializate sapte natiuni (G7) au declarat ca economia SUA este posibil sa evite o recesiune in 2008, iar fundamentele economice sa ramana "solide", insa este nevoie de multa munca pentru a stabiliza pietele financiare si a asigura economia mondiala.

"Actuala criza financiara este serioasa si persistenta", a declarat secretarul Trezoreriei americane, Henry Paulson.

"Dupa ce pietele financiare isi vor reveni in urma unei perioade de turbulente, ar trebui sa ne asteptam la o continuare a volatilitatii".

Dupa o dezbatere asupra planului de stimulare economica, Senatul si Camera Reprezentantilor au cazut de acord asupra aprobarii unor scutiri fiscale de 600 de dolari pentru persoanele singure, 1.200 dolari pentru cupluri si 300 dolari pentru fiecare copil.

Anumiti economisti au declarat ca planul nu va fi de ajuns pentru a evita o recesiune.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.