Geniu la 12 ani: cu un IQ mai mare decat Einstein, vrea sa rescrie Teoria relativitatii

Vineri, 25 Martie 2011, ora 12:51
4908 citiri
Geniu la 12 ani: cu un IQ mai mare decat Einstein, vrea sa rescrie Teoria relativitatii

La numai 12 ani, un copil-fenomen isi uimeste profesorii universitari. 

Jacob Barnett are un IQ de 170, mai mare decat cel al lui Albert Einstein, si este acum student la Universitatea din Indiana, unde profesorii il pregatesc deja pentru un rol de cercetator.

Barnett, care a invatat singur algebra, geometria si trigonometria intr-o saptamana, da acum lectii dupa cursuri colegilor de facultate.

Copilul a inceput cel mai ambitios proiect de pana acum - propria versiune a Teoriei relativitatii.

Mama sa a trimis un filmulet cu teoria copilulului la renumitul Institut de Studii Avansate de la Princeton. Un profesor de astrofizica, renumit pe plan mondial la randu-i, a confirmat autenticitatea teoriei lui Jacob.

"Sunt impresionat de interesul baiatului pentru fizica si cantitatea de informatii pe care a absorbit-o pana acum.

Teoria la care lucreaza implica o parte din cele mai grele probleme de astrofizica si fizica teoretica. Cine le rezolva, va fi rasplatit cu un Nobel", spune profesorul Scott Tremaine, citat de Daily Mail.

Jacob Barnett a fost diagnosticat cu sindromul Asperger, o forma de autism, de la o varsta frageda. Nu a vorbit pana la varsta de doi ani.

Abia dupa ce a mai crescut si a inceput sa deseneze figuri geometrice complexe si calcule pe geamuri, parintii sai au rasuflat usurati.

La varsta de 3 ani, rezolva deja puzzle-uri de 5.000 de piese. La 8 ani, a absolvit liceul si s-a inscris la Universitatea din Indiana, alegand o specializare in astrofizica.

"Cand pune o intrebare, se vede ca este cu doi pasi inaintea cursului pe care-l predau", spun profesorii despre baiat, care nu poate dormi noaptea, deoarece de indata ce inchide ochii "vede" numai cifre.

Urmatorul pas al lui Jacob, potrivit profesorului citat de publicatia britanica, este parasirea cursurilor Universtitatii din Indiana pentru a lucra intr-un institut de cercetare.

#geniu, #iq, #einstein, #teoria relativitatii , #Stiri International