Generozitatea lui Merkel: Suma uriasa pe care Germania o va aloca pentru refugiati

Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 08:02
1277 citiri
Generozitatea lui Merkel: Suma uriasa pe care Germania o va aloca pentru refugiati
Foto: Facebook/Angela Merkel

Germania, confruntata cu un aflux record de migranti, va debloca pentru 2016 fonduri suplimentare de aproximativ 4 miliarde de euro pentru statele regionale, responsabile sa se ocupe de solicitantii de azil, a anuntat cancelarul german, Angela Merkel.

Fara a oferi precizari asupra valorii totale exacte a acestui pachet, liderul conservator a subliniat ca guvernul va plati statelor regionale 670 de euro pe luna pentru fiecare refugiat, reprezentand o suma forfetara alocata intre momentul sosirii unui refugiat in Germania si examinarea cererii sale de azil, in medie de cinci luni, relateaza AFP si Reuters.

Statul federal sprijina o parte importanta a responsabilitatii financiare a solicitantilor de azil, in timp ce municipalitatile si landurile sunt cele care in Germania sunt insarcinate sa-i gazduiasca si sa le asigure hrana.

Anuntul a fost facut joi, dupa o intalnire de cateva ore la cancelarie intre ministrii... citeste mai departe despre "Generozitatea lui Merkel: Suma uriasa pe care Germania o va aloca pentru refugiati" pe Ziare.com

#Merkel bani Germania refugiati , #Stiri International