General american: Europa se confrunta cu o amenintare reala din partea Rusiei

Duminica, 19 Aprilie 2015, ora 14:47
1010 citiri
General american: Europa se confrunta cu o amenintare reala din partea Rusiei
Foto: eur.army.mil

Alianta Nord Atlantica trebuie sa ramana unita in fata agresiunii ruse, a avertizat sambata comandantul armatei americane in Europa, intr-un interviu acordat Daily Telegraph si publicat in editia electronica.

Locotenent generalul Frederick "Ben" Hodges a facut aceste declaratii in cadrul unui interviu acordat cotidianului britanic Daily Telegraph, in timp ce a participat la un exercitiu militar de amplasare a 750 de rachete Patriot la periferia Varsoviei, capitala Poloniei.

"Nu este o presupunere. Exista o amenintare rusa", a declarat el. "Cand vezi modul nesigur in care zboara avioanele ruse, fara transpondere, in apropierea avioanelor civile, acesta nu este un comportament profesional", a adaugat el.

Un exemplu de agresiune din partea Moscovei este o intamplare de luna trecuta, cand ambasadorul rus in Danemarca a avertizat Copenhaga impotriva aderarii la scutul antiracheta al NATO, a declarat Hodges.

"Cred ca danezii nu inteleg complet consecintele daca Danemarca se ...citeste mai departe despre "General american: Europa se confrunta cu o amenintare reala din partea Rusiei" pe Ziare.com

#Europa amenintare reala Rusia, #general american Europa amenintare Rusia, #Frederick Ben Hodges , #Stiri International