Gata cu Instagram și Tik-Tok fără acordul părinților. Statul care vrea să prevină dependența copiilor de rețelele sociale

Vineri, 24 Martie 2023, ora 10:15
696 citiri
Gata cu Instagram și Tik-Tok fără acordul părinților. Statul care vrea să prevină dependența copiilor de rețelele sociale
Legile vor intra în vigoare în martie 2024 FOTO CNS24

Copiii și adolescenții din Utah nu vor mai putea folosi rețelele sociale dacă nu au acordul părinților ca urmare a unei legi semnate pentru a combate dependența de astfel de platforme.

Guvernul republican al lui Spencer Cox a semnat două legi care interzic copiilor sub 18 ani să folosească rețelele sociale între orele 22:30 și 6:30, cerând verificarea vârstei, potrivit AP.

Legile vor intra în vigoare în martie 2024, iar companiile care dețin rețele de socializare ar putea da în judecată guvernul până la acea dată.

Legea din Utah a fost semnată în aceeași zi în care CEO-ul TikTok a depus mărturie în fața Congresului despre efectele platformei asupra sănătății mintale a adolescenților.

Noua Zeelandă a anunţat pe 17 martie că va interzice TikTok pe dispozitivele cu acces la reţeaua parlamentară, invocând temeri legate de securitatea cibernetică şi devenind una dintre ţările care limitează utilizarea aplicaţiei de partajare a videoclipurilor scurte pe dispozitive guvernamentale.

Anterior și Marea Britanie a anunţat că va interzice aplicaţia pe telefoanele guvernamentale.

Preocupările au crescut la nivel global cu privire la posibilitatea ca guvernul chinez să acceseze locul şi datele de contact ale utilizatorilor prin ByteDance, compania mamă din China a TikTok.

Aceste preocupări intense au fost subliniate în această săptămână când administraţia Biden a cerut proprietarilor chinezi ai TikTok să-şi vândă acţiunile sau aplicaţia s-ar putea confrunta cu interdicţie în SUA. ...citeste mai departe despre "Gata cu Instagram și Tik-Tok fără acordul părinților. Statul care vrea să prevină dependența copiilor de rețelele sociale" pe Ziare.com

Cum ar putea pierde UE cursa economică cu SUA. Măsurile care se discută la cel mai înalt nivel
Cum ar putea pierde UE cursa economică cu SUA. Măsurile care se discută la cel mai înalt nivel
Economia Statelor Unite a arătat o redresare mai puternică decât a blocului european, după frâna bruscă pusă de pandemia de coronavirus. Liderii europeni din Occident văd performanțele...
#retele sociale, #interzicere retele sociale, #SUA, #legislatie sua , #Stiri International