Găgăuzia va negocia direct cu Gazprom, după ce Republica Moldova a instituit starea de urgență în sectorul energetic. Solicitările liderilor pro-ruși

Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 19:26
735 citiri
Găgăuzia va negocia direct cu Gazprom, după ce Republica Moldova a instituit starea de urgență în sectorul energetic. Solicitările liderilor pro-ruși
Delegaţia va solicita conducerii Gazprom reducerea prețului pentru regiune FOTO Facebook / Gazprom

O delegație a regiunii autonome găgăuze din Republica Moldova va merge la Moscova pentru a negocia direct prețul gazelor, au decis marți, 25 ianuarie, deputaţii Adunării Populare.

Această iniţiativă a fost susţinută de majoritatea membrilor legislativului local, informează marţi presa de peste Prut şi agenţia de presă rusă TASS.

Deputaţi au propus să fie adresată o scrisoare Ambasadei Rusiei la Chişinău, în vederea pregătirii vizitei.

Delegaţia va solicita conducerii Gazprom să reducă prețul gazelor pentru regiune sau să ofere compensaţii pentru populaţia autonomiei.

Marţi, 25 ianuarie, deputaţii Adunării Populare a Găgăuziei au eşuat pentru a 14-a oară să aleagă preşedintele organismului legislativ al regiunii.

Parlamentul Republicii Moldova a instituit joia trecută stare de urgenţă în sectorul energetic. Măsura va fi în vigoare timp de 60 de zile, din cauza riscului ca Gazprom să suspende livrarea de gaze.

Compania rusă a solicitat plata în avans şi nu a ajuns la un compromis cu Moldovagaz, care nu dispune de toate resursele financiare necesare. În aceste condiţii, Gazprom a avertizat că va sista livrarea gazelor naturale către Republica Moldova din 21 ianuarie.

Preţul gazelor practicat de Gazprom pentru Republica Moldova a crescut în contextul evoluţiilor de pe pieţele internaţionale. ...citeste mai departe despre "Găgăuzia va negocia direct cu Gazprom, după ce Republica Moldova a instituit starea de urgență în sectorul energetic. Solicitările liderilor pro-ruși" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gazprom, #gagauzia, #Republica Moldova, #Rusia, #pret gaze, #stare de urgenta , #Stiri International