Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

G20 recunoaste ca e necesar sa fie majorate resursele FMI

G20 recunoaste ca e necesar sa fie majorate resursele FMI


Membrii G20 au cazut de acord in privinta necesitatii de a majora resursele Fondului Monetar International (FMI), cu ocazia unei reuniuni desfasurate vineri, la Ciudad de Mexico - capitala tarii care detine in prezent presedintia acestui grup -, intre responsabili din cadrul ministerelor de Finante si ai bancilor centrale, transmite AFP.

In privinta resurselor, "exista un acord pentru a consolida diferitele metode care favorizeaza finantarea datoriei suverane, iar acesta include partea europeana si partea FMI", a explicat in cursul unei conferinte de presa Gerardo Rodriguez, director general adjunct al Trezoreriei Mexicului.

El a mai precizat ca este vorba numai despre o dezbatere 'conceptuala' in care, "pentru moment, nu are loc nicio discutie la nivel de cifre sau de necesitati concrete".

Responsabilii G20 (statele cele mai industrializate ale lumii carora li se adauga tarile emergente si Uniunea Europeana) s-au intalnit joi si vineri la Ciudad de Mexico, capitala tarii care asigura, de la 1 decembrie 2011, presedintia grupului.

Ei au discutat despre apelul lansat miercuri de FMI privind majorarea resurselor sale cu 500 de miliarde dolari pentru acordarea de imprumuturi statelor membre care sa le permita sa faca fata crizei economice din zona euro si amenintarii pe care aceasta o reprezinta pentru economia mondiala.

Gerardo Rodriguez a subliniat ca este necesar sa se intareasca organizatiile internationale ca FMI pentru a se crea "bariere de protectie si sa se evite astfel o posibila contagiune (a crizei europene) spre celelalte tari, celelalte economii".

Au mai fost abordate, la modul general, diferitele mijloace de a spori resursele FMI, cum ar fi cota parte, posibilitatea de finantare cea mai raspandita, si imprumuturile bilaterale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 979 ori