Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FT: detinatorii de obligatiuni Lehman risca pierderi de 110 miliarde dolari

FT: detinatorii de obligatiuni Lehman risca pierderi de 110 miliarde dolari

Detinatorii de obligatiuni de la banca americana de investitii Lehman Brothers, care saptamana trecuta s-a plasat sub protectia legii falimentului, sunt amenintati de pierderi potentiale de aproximativ 110 miliarde dolari, estimeaza un articol publicat pe pagina de Internet a cotidianului Financial Times. 'Obligatiunile Lehman Brothers erau detinute de investitori precum fonduri de pensii sau fonduri de plasament. Acest lucru inseamna ca pierderile vor avea un efect semnificativ asupra investitorilor obisnuiti', indica Financial Times, care isi bazeaza estimarile pe surse din piata.


Valoarea obligatiunilor emise de banca americana a scazut dramatic odata cu disparitia cumparatorilor, dupa ce Lehman Brothers s-a plasat sub protectia legii falimentului, la data de 15 septembrie. In solicitarea depusa tribunalului pentru falimente, Lehman Brothers a estimat ca datoriile sale se ridicau la 613 miliarde dolari la data de 31 mai 2008, dintre care 155 de miliarde de dolari sub forma de obligatiuni.


Capitolul 11 al Legii americane asupra falimentelor, sub protectia careia s-a plasat Lehman Brothers, permite unei societati in dificultati financiare sa continue sa functioneze normal, lasandu-i timpul necesar pentru a ajunge la un acord cu creditorii sai. Plasarea sub protectia capitolului 11 poate fi solicitata fie de catre o societate in dificultate fie de catre creditorii sai. Procedura demonstreaza dorinta de restructurare a societatii, sub controlul tribunalului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1041 ori