Fratele presedintelui Iranului a fost aruncat in inchisoare pentru fapte de coruptie

Duminica, 16 Iulie 2017, ora 19:40
976 citiri
Fratele presedintelui Iranului a fost aruncat in inchisoare pentru fapte de coruptie
Foto: Arhiva Ziare.com

Fratele presedintelui iranian Hassan Rohani, care ii era si un consilier apropiat, a fost arestat si inchis pentru delicte "financiare", a anuntat duminica un purtator de cuvant in domeniul justitiei, Gholamhossein Mohseni-Ejeie, citat de AFP.

Hossein Fereydoun si "persoane apropiate au fost anchetate in mai multe randuri. O cautiune a fost stabilita, dar cum nu a putut fi platita, el a fost transferat in inchisoare", a declarat oficialitatea iraniana. "Daca plateste cautiunea, va fi eliberat. Dar justitia isi va urma cursul", a adaugat Mohseni-Ejeie, subliniind ca si "alte persoane au fost arestate".

Numele fratelui presedintelui iranian a fost mentionat in urma cu mai bine de un an in mai multe scandaluri de coruptie, indeosebi delicte bancare. In 2016, seful inspectiei generale, Nasser Seraj, a declarat ca Fereydoun "a facut presiuni" pentru a numi in fruntea bancii Refah pe unul dintre apropiatii sai, Ali Sedghi, acuzat de numeroase "infractiuni financiare" si indepartat in cele din urma de la conducerea bancii.

Numele fratelui lui Rohani a mai fost mentionat intr-un alt dosar in care era implicat Ali Rastegar Sorkheie, seful bancii Melat, arestat pentru implicarea sa intr-o "importanta afacere de coruptie bancara" de catre serviciile de informatii ale Gardienilor Revolutiei, a relatat agentia Tasnim, care are legaturi cu conservatorii, care au cerut in mai multe randuri arestarea pentru coruptie a lui Hossein Fereydoun. ...citeste mai departe despre "Fratele presedintelui Iranului a fost aruncat in inchisoare pentru fapte de coruptie" pe Ziare.com

#frate presedinte Iran inchisoare, #frate presedinte Iran scandal , #Stiri International