Franta vrea sa lase teroristii fara cetatenie: Ministrul Justitiei si-a dat demisia

Miercuri, 27 Ianuarie 2016, ora 11:50
1145 citiri
Franta vrea sa lase teroristii fara cetatenie: Ministrul Justitiei si-a dat demisia
Foto: Facebook/Christiane Taubira

Ministrul Justitiei din Franta, Christiane Taubira, in dezacord cu Executivul privind privarea de cetatenie a autorilor unor acte de terorism, si-a prezentat demisia presedintelui Francois Hollande, a anuntat miercuri presedintia.

Demisia ministrului intervine in contextul in care prim-ministrul Manuel Valls urmeaza sa prezinte deputatilor textul definitiv al proiectului de reforma constitutionala privind starea de urgenta si privarea de cetatenie, relateaza AFP si Reuters.

Christine Taubira (foto) a exprimat indoieli in legatura cu intentia Guvernului de a-i lipsi de cetatenie in anumite conditii pe francezii condamnati pentru terorism.

Textul propus de Guvern prevedea initial includerea in Constitutie a privarii de cetatenie pentru persoanele cu dubla cetatenie nascute in Franta si condamnate pentru infractiuni teroriste, o masura care instituia o diferenta de tratament intre francezi si a care a provocat o sciziune in randul stangii.

In textul care ...citeste mai departe despre "Franta vrea sa lase teroristii fara cetatenie: Ministrul Justitiei si-a dat demisia" pe Ziare.com

#demisie ministru Justitie Franta, #teroristi cetatenie Franta demisie ministru , #Stiri International