Franta va oferi Libanului ajutor militar si 100 de milioane de euro

Sambata, 16 Aprilie 2016, ora 22:14
1350 citiri
Franta va oferi Libanului ajutor militar si 100 de milioane de euro
Foto: Twitter/Francois Hollande

Presedintele francez Francois Hollande a promis sambata, la Beirut, un ajutor militar, precum si 100 de milioane de euro pentru sustinerea tarii afectate de criza refugiatilor.

Intr-o "vizita de lucru" de doua zile, Francois Hollande a facut apel si la alegerea unui presedinte libanez, post vacant din mai 2014 din cauza profundelor diviziuni politice exacerbate de razboiul din Siria vecina, in care miscarea siita libaneza Hezbollah lupta alaturi de regimul de la Damasc impotriva rebelilor, relateaza AFP.

Presedintele francez, care efectueaza a doua vizita in Liban din 2012, a promis alocarea a "100 de milioane de euro in urmatorii trei ani", pentru a ajuta Libanul sa faca fata crizei refugiatilor, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Beirut alaturi de premierul libanez Tammam Salam.

Comisia Europeana: Viitorul val de imigranti ar putea veni din Liban

Potrivit anturajului sau, este vorba despre o "accelerare" a ajutorului pentru Liban, care gazduieste peste 1,1 ...citeste mai departe despre "Franta va oferi Libanului ajutor militar si 100 de milioane de euro" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Franta ajutor Liban, #Hollande vizita Liban, #Hollande ajutor bani Liban , #Stiri International