Franta si Marea Britanie isi unesc fortele in lupta cu terorismul. Prima masura vizeaza Internetul

Miercuri, 14 Iunie 2017, ora 08:44
873 citiri
Franta si Marea Britanie isi unesc fortele in lupta cu terorismul. Prima masura vizeaza Internetul
Foto: Twitter/Emmanuel Macron

Presedintele francez, Emmanuel Macron, a anuntat marti seara ca Franta si Marea Britanie au decis sa lanseze un "plan de actiune foarte concret" pentru a intari lupta impotriva terorismului.

"Am decis impreuna sa mergem mai departe in aceasta seara lucrand de mai multe zile asupra unui plan de actiune foarte concret", a declarat seful statului francez alaturi de premierul britanic, Theresa May, la Paris.

Macron a anuntat ca una dintre masuri prevazute de planul de actiune stabilit este eliminarea incitarii "la ura si terorism" pe Internet.

Marea Britanie a fost tinta unui val de atentate in ultimele luni, primul atac fiind pe 22 martie, cand un barbat a intrat cu masina in trecatori in zona Parlamentului britanic, dupa care a lovit cu autovehiculul gardul Parlamentului.

El a injunghiat apoi un politist, care a murit din cauza ranilor suferite. Din randul trecatorilor loviti de masina, doua persoane au murit pe loc. Si atacatorul a fost ucis la fata locului, iar o a cincea persoana, o romanca, a murit ulterior la spital.

Apoi a urmat atentatul de la Manchester, cand un barbat s-a detonat la finalul unui concert sustinut de Ariana Grande. 23 de adulti si copii au murit si 119 persoane au fost ranite, dintre care peste 20 grav.

La doar doua saptamani dupa, teroarea a lovit din nou capitala Marii Britanii. Pe 3 iunie, 8 persoane au murit si 48 au fost ranite dupa ce o duba a intrat cu viteza in pietoni pe Podul Londrei. Din vehicul au coborat apoi trei barbati care au inceput sa injunghie cu salbaticie pe oricine le iesea in cale.

Si Franta a fost tinta a teroristilor. In noiembrie 2015, la Paris, 129 de oameni au fost ucisi si 368 raniti intr-o serie de atacuri coordonate.

Atat in cazul Marii Britanii, cat si al Frantei, atacurile au fost revendicate de Statul Islamic. ...citeste mai departe despre "Franta si Marea Britanie isi unesc fortele in lupta cu terorismul. Prima masura vizeaza Internetul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Macron May plan actiune antiterorista, #May Macron terorism Internet masuri , #Stiri International