Franta se asteapta la o scadere economica de 11% in acest an

Marti, 02 Iunie 2020, ora 11:28
1194 citiri
Franta se asteapta la o scadere economica de 11% in acest an
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul de la Paris mizeaza in prezent pe o contractie de 11% a Produsului Intern Brut in acest an, fata de un recul de 8% cat estima anterior, a anuntat, luni, ministrul Economiei si Finantelor, Bruno Le Maire.

"Cresterea inregistrata de Franta in 2020, sau mai degraba recesiune ar fi termenul mai adecvat, va fi de 11%", a declarat Bruno Le Maire pentru postul de televiziune RTL.

Le Maire a precizat ca noua cifra va fi inclusa in proiectul de rectificare bugetara care va fi prezentat in urmatoarele zile in consiliul de ministrii. "Socul economic va fi extrem de brutal dar am convingerea absoluta ca ne vom reveni in 2021", a adaugat Bruno Le Maire, citat de AFP.

Saptamana trecuta si Institutul national de statistica din Franta (Inee) a indicat ca in 2020 economia va inregistra o contractie mai mare decat cea de 8% prognozata de Guvernul de la Paris, din cauza ca reluarea activitatii dupa izolare va fi "in cel mai bun caz, una progresiva in al doilea trimestru".

Cu toate acestea, ministrul Economiei mizeaza pe planurile de sustinere a diferitelor sectoare afectate de criza (turism, auto, aeronautica, etc.) si pe planul de relansare care urmeaza sa fie anuntat in septembrie pentru a accelera aceasta relansare.

"Luam toate masurile in toate sectoarele", a dat asigurari Bruno Le Maire, citand si viitorul plan pentru start-up-urile din tehnologie "pentru ca acestea sa nu fie preluate unul dupa altul de gigantii din sectorul digital".

Citeste si Proteste in Franta, fata de intentia Renault de a renunta la 15.000 de locuri de munca ...citeste mai departe despre "Franta se asteapta la o scadere economica de 11% in acest an" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Franta economie pandemie, #Franta contractie economica , #Stiri International