Francezii vor sa-i lase pe teroristi fara cetatenie - asa a facut si Hitler cu evreii din Franta

Sambata, 02 Ianuarie 2016, ora 16:56
951 citiri
Francezii vor sa-i lase pe teroristi fara cetatenie - asa a facut si Hitler cu evreii din Franta
Foto: Wikipedia

Guvernul socialist de la Paris continua demersurile pentru introducerea unei legi prin care cetatenilor condamnati pentru acte de terorism sa le poata fi revocata cetatenia franceza, chiar daca aceasta a fost dobandita prin nastere.

Este vorba doar despre cei care au dubla cetatenie, deoarece masura nu li se poate aplica si celor care au cetatenie unica franceza, pentru ca ar deveni astfel apatrizi.

In Franta, majoritatea celor care au dubla cetatenie sunt musulmani, care au si cetatenie algeriana, marocana sau tunisiana, pe langa cea franceza.

Pe scena politica din Franta parerile sunt impartite, iar deocamdata singurii care aplauda masura sunt extremistii de dreapta, informeaza agentia AP.

Presedintele Hollande pare decis sa mearga inainte, desi masura a fost criticata chiar de figuri importante din randurile socialistilor, cum sunt fostul premier Jean-Marc Ayrault si primarul Parisului, Anne Hidalgo.

"Franta trebuie sa ia decizii bune dincolo de luptele traditionale ...citeste mai departe despre "Francezii vor sa-i lase pe teroristi fara cetatenie - asa a facut si Hitler cu evreii din Franta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Franta ridicare cetatenie, #Franta cetatenie musulmani , #Stiri International