Francezii isi aleg presedintele - votul a inceput LIVE

Duminica, 23 Aprilie 2017, ora 09:52
2563 citiri
Francezii isi aleg presedintele - votul a inceput LIVE
Foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Francezii merg la urne duminica, pentru a-si alege presedintele, intr-unul dintre cele mai asteptate si imprevizibile scrutine din istoria tarii.

Primul tur al alegerilor prezidentiale se anunta foarte strans, patru candidati avand sanse reale de a ajunge in turul al doilea - Emmanuel Macron, un independent de centru si fost ministru al Economiei in mandatului lui Francois Hollande, Marine Le Pen, liderul Frontului National, de extrema dreapta, Francois Fillon, fostul premier conservator republican si Jean-Luc Melenchon, de extrema stanga.

Niciunul dintre cei patru nu are sanse de a castiga inca din primul tur, astfel ca turul al doilea, de peste doua saptamani, va fi asteptat cu sufletul la gura nu doar de francezi, ci si de intreaga Europa si de mare parte a lumii.

Alegeri in Franta: Ce spun ultimele sondaje, la ce ne putem astepta duminica si care e cel mai negru scenariuCum vor fi afectate alegerile prezidentiale din Franta de atacul de pe Champs Elysees

Ziare.com va prezinta, in format LIVE TEXT, desfasurarea evenimentelor si ce spun exit-poll-urile:

09:52 - Liberation scrie ca francezii din Tokio asteapta pana la doua ore la coada la ambasada tarii lor, pentru a vota.

09:47 - Iata imagini de la o sectie de vot din comuna Melle, estul Frantei:

La commune de Melle, pres de 3 600 habitants, a trois bureaux de vote... et deja plusieurs electeurs matinaux. pic.twitter.com/YN4CA7w9Jk- Adrien Pecout (@AWG_P) 23 aprilie 2017

09:25 - Securitatea a fost sporita in Franta, dupa atacul terorist de joi seara, din centrul Parisului, cand un politist a fost ucis si doi au fost raniti.

Aproximativ 50.000 de politisti si 7.000 de militari sunt mobilizati in intreaga tara pentru securitatea de la urne, relateaza BBC, insa mai putin de o persoana pentru fiecare sectie de vot.

09:00 - s-au deschis sectiile de vot din Franta. Sunt asteptati la urne 47 de milioane de francezi cu drept de vot. Vor fi deschise peste 66.500 de sectii de vot, pana la ora locala 19:00, ora 20:00, ora Romaniei.

06:26 - In SUA, 119.773 de alegatori francezi sunt inscrisi pe listele electorale. Consulatul francez din New York, unde se astepta sa voteze cateva sute de cetateni, a fost evacuat pentru scurt timp sambata dupa-amiaza, din cauza unei alarme privind amplasarea unei bombe. Ulterior, totul a revenit la normal.

"Este datoria noastra cetateneasca sa continuam aici", a afirmat un barbat, citat de AFP, la iesirea din ambasada franceza in SUA. ...citeste mai departe despre "Francezii isi aleg presedintele - votul a inceput LIVE" pe Ziare.com

#alegeri prezidentiale Franta, #prezidentiale Franta 2017, #live alegeri prezidentiale Franta, #primul tur alegeri prezidentiale Franta , #Stiri International