Fostul presedinte georgian Saakasvili a fost arestat din nou in Ucraina. E suspectat ca a vrut sa preia puterea cu forta

Sambata, 09 Decembrie 2017, ora 09:22
1006 citiri
Fostul presedinte georgian Saakasvili a fost arestat din nou in Ucraina. E suspectat ca a vrut sa preia puterea cu forta
Foto: Facebook / Mikheil Saakashvili

Fostul presedinte georgian, Miahil Saakasvili, a fost arestat vineri la Kiev, capitala Ucrainei, dupa ce marti scapase de politistii care venisera sa-l aresteze, scrie BBC.

Arestarea, care a fost anuntata mai intai pe pagina sa de Facebook, a fost confirmata de procurorul general al Ucrainei.

Saakasvili este suspectat ca a primit finantare de la o grupare criminala care are legaturi cu fostul presedintele ucrainean Victor Ianukovici.

Marti, el a fost scos din locuinta sa din Kiev si arestat. Mai tarziu, a fost eliberat, dupa ce sute de sustinatori au blocat masina care-l transporta. Saakasvili a iesit din vehicul si s-a indreptat catre Parlament impreuna cu sustinatorii sai, scria AFP.

Dupa ce a fost eliberat, el a indemnat multimea sa mearga la Parlament si sa ceara demisia presedintelui Ucrainei, Petro Porosenko, fost aliat.

"Arestatul se afla intr-un centru de detentie temporara", a informat, intr-un comunicat, procurorul general al Ucrainei, Iuri Lutenko. Este banuit ca ar fi vrut sa "preia puterea prin forta" in timpul recentelor manifestatii de la Kiev impotriva coruptiei, a declarat procurorul general Iuri Lusenko.

Fostul presedinte georgian, un aprig opozant al lui Porosenko, care i-a retras nationalitatea ucraineana, a fost arestat cu cateva ore mai devreme, in urma unei perchezitii la domiciliul sau, la Kiev, in cadrul unui dosar criminal pe care el il denunta ca fabricat piesa cu piesa la ordinul presedintelui ucrainean.

Procurorul l-a mai acuzat pe opozant ca este finantat de catre fostul presedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici, destituit in 2014 in urma unei revolte proeuropene de miscarea Maidan, la Kiev.

...citeste mai departe despre "Fostul presedinte georgian Saakasvili a fost arestat din nou in Ucraina. E suspectat ca a vrut sa preia puterea cu forta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Saakasvili arestat Ucraina, #Saakasvili presedinte Georgia , #Stiri International