Fostul presedinte egiptean nu scapa de pedeapsa cu moartea - de ce a fost acuzat

Marti, 16 Iunie 2015, ora 17:46
905 citiri

Tribunalul Penal din Cairo a confirmat marti pedeapsa capitala pronuntata in urma cu o luna impotriva fostului presedinte Mohamed Morsi, pentru planuirea unei evadari in masa dintr-o inchisoare si a unor atacuri, impreuna cu organizatiile Hamas si Hezbollah, impotriva ordinii de stat in timpul revoltei din 2011 care a pus capat regimului lui Hosni Mubarak.

Pedeapsa cu moartea a fost confirmata dupa ce instantei i-a parvenit avizul, neconstrangator, al Marelui Muftiu, principala autoritate islamica a tarii, transmite AFP.

Potrivit agentiei Reuters, Morsi, imbracat intr-o uniforma albastra de inchisoare, a fost calm si a zambit usor atunci cand judecatorul a citit verdictul, in incinta Academiei de politiei din Cairo.

Putin mai devreme, acelasi tribunal l-a condamnat pe Morsi, primul presedinte ales democratic in Egipt, demis in 2013 de armata, la inchisoare pe viata pentru "spionaj" in favoarea miscarii palestiniene Hamas, organizatiei libaneze Hezbollah si Iranului. La 21 ...citeste mai departe despre "Fostul presedinte egiptean nu scapa de pedeapsa cu moartea - de ce a fost acuzat" pe Ziare.com

#Morsi pedeapsa moarte, #Mohamed Morsi condamnat moarte, #Mohamed Morsi acuzat spionaj, #Morsi condamnat Egipt , #Stiri International